Bij Symbioo houden we ons bezig met het (digitaal) transformeren van organisaties en processen en zijn we op zoek naar een business consultant die graag zijn of haar klanten uitdaagt.

Als Business Consultant bij Symbioo is het jouw opdracht om samen met onze klanten de vertaalslag te maken van hun business vraagstukken naar de beste IT oplossingen. Je weet je klant mee te nemen in het beoogde veranderproces dat nodig is en doorgrondt met een kritische aanpak de bedrijfsdoelstellingen en IT vraagstukken van de klant. Je verkregen inzichten vertaal je naar realistische IT oplossingen en haalbare stappenplannen. Jij creëert draagvlak bij de klant voor de uitvoering van de roadmap en zorgt voor een duidelijke vertaalslag naar de development teams van Symbioo.

Je werkt voor klanten uit verschillende sectoren in de Bouw, Haven en Industrie, die in verschillende fases van digitalisering van hun processen zitten.

De klanten lopen uiteen en de vragen zijn uitdagend en veelzijdig.Voor de antwoorden werk je samen met je team, verschillende experts en natuurlijk met de klant zelf. Naast je samenwerking met de Solutions Architect, werk je ook nauw samen met de Techniek Lead en de Account Director. Samen zorgen jullie ervoor dat de juiste uitdagingen van de klant boven tafel komen. Jullie onderzoeken hoe IT de meeste toegevoegde waarde kan leveren aan de processen bij onze klanten. Met veel aandacht voor de acceptatie van onze oplossingen. Alle ruimte dus voor jouw innovatieve instelling en goede ideeën!

Het ontwikkelen van een product visie en roadmap hoort bij de taken. Verder sta je natuurlijk dicht bij de developers, om uit te leggen wat de nieuwe eisen en wensen betekenen en om samen te bepalen in welke volgorde de items ontwikkeld worden en hoe de prioriteiten liggen.

Wat ga je doen?

Je werkt binnen een agile organisatie en je bent verantwoordelijk voor de implementatie en de (door)ontwikkeling van producten, functionaliteiten en systemen. Je maakt deel uit van  een zelfsturend klantteam dat volgens een agile methode gezamenlijk werkt aan nieuwe projecten en producten. Jij bent voor je klanten het centrale aanspreekpunt in dit team, verzamelt ideeën, zet de koers uit, bewaakt de voortgang van het project en stuurt waar nodig bij.

Je houdt je bezig met de volgende taken:

 • Inventariseren en uitwerken van wensen en behoeftes bij de opdrachtgever en overige stakeholders in een visie en doelstellingen
 • Vertalen van visie en doelstellingen in een strategie en roadmap
 • Verzamelen van requirements vanuit verschillende stakeholders en deze prioriteren
 • Afstemmen, prioriteren en managen van de roadmap, scope en bijkomende budgetten en resources met het team, opdrachtgever en overige stakeholders
 • Identificeren van ontwikkelings-knelpunten en het oplossen daarvan
 • Bewaken van de visie en doelstellingen voor het eindproduct
 • Informeren / presenteren aan de organisatie en stakeholders over de behaalde resultaten
 • Faciliteren van een zelflerende organisatie / team en bijsturen waar nodig
 • Afstemmen van afspraken, requirements en benodigde wijzigingen met stakeholders
 • Samenwerken met ontwikkelaars om gewenste additionele ontwikkel-, monitor- en procesverbeteringen te bepalen en implementeren

Als Business Consultant heb je bij Symbioo een cruciale rol binnen ons kleine team van zeer ervaren en talentvolle collega’s. De uitdaging waar we voor staan is dat we in een markt opereren die de “late majority” vormt als het gaat om digitalisering en mobile- en web-based applicaties. Je vindt het leuk om gebruikers in een traditionelere offline wereld te helpen transformeren naar mobile en web based werkomgeving. Je ziet het als uitdaging om analoge processen digitaal te ondersteunen met hoge gebruiksvriendelijkheid. Jij krijgt er energie van om klanten te helpen deze stap te maken en hen erbij te betrekken en in mee te nemen.

Wie ben jij?

We zoeken iemand met een achtergrond in bedrijfskunde of iemand met meer een technische achtergrond die in ieder geval goed is ingevoerd in Agile en affiniteit heeft met veranderingsprocessen binnen de ICT.

Je  moet in deze rol uitmunten in stakeholdermanagement en moet op verschillende niveaus met belanghebbenden kunnen praten. Verder is besluitvaardigheid een belangrijke eigenschap. Het is van essentieel belang dat je mandaat krijgt (of liever neemt!) om besluiten te nemen, met name als deze lastig zijn.

Het is het van belang dat je verder beschikt over de volgende eigenschappen

 • Een academische / HBO-opleiding Informatica of Business Engineering of vergelijkbaar;
 • Ruime ervaring met agile en het werken in een scrum team (bij voorkeur Professional Scrum Productowner gevolgd);
 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare rol;
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden;
 • Je weet te verbinden;
 • Enthousiasmerend;
 • Analytisch;
 • Je bent inhoudelijk sterk op het snijvlak van IT en Business;
 • Je bent business gedreven en een senior gesprekspartner;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Het zou mooi zijn als je ook beschikt over enige technische kennis of affiniteit met:

 • Data Modeling en Database Design;
 • HTML, CSS, Javascript en JQuery;
 • Low-code oplossingen.

Wat bieden wij?

Binnen Symbioo krijg je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We hebben interessante klanten waarbij je veel ruimte, eigen verantwoordelijkheid en mandaat meekrijgt om deze klanten ook zelfstandig te kunnen bedienen. Verder leren we veel van elkaar, want samen kom je verder. Samen met jou werken we aan kennisverbreding en persoonlijke ontwikkeling. Ambities zijn er om waargemaakt te worden!

Hoewel we het liefst fysiek met elkaar samenwerken, staat veiligheid voorop in deze Corona tijd. Daarom biedt Symbioo haar werknemers de mogelijkheid om thuis te werken.Bij Symbioo kan je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden:

 • Fulltime dienstverband (40 uur per week)
 • Salarisrange €5400 – €6000 bruto per maand
 • Lease-auto, telefoon en laptop
 • Flexibiliteit qua werklocatie en werktijden
 • 25 vakantiedagen

Over Symbioo

Symbioo is een groeiend IT-bedrijf dat organisaties helpt hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en ondersteunende applicaties te ontwikkelen. Een combinatie van business en IT, van lean procesontwerp en agile applicatieontwikkeling (gebaseerd op low-code technologie).

We omarmen uitdagingen op elke schaal. Bijvoorbeeld; het realiseren van innovatie binnen het bestaande IT-landschap en het ondersteunen van kritische processen met nieuwe technologieën. Wij helpen organisaties om los te komen uit de greep van rigide ERP-systemen. Bewijs dat grote verbeteringen klein kunnen beginnen. Het huidige Symbioo-team bestaat uit 12 collega’s, gevestigd in binnen- en buitenland.

Wat hebben we gemeen?

We zijn nogal eigenwijs, stellen hoge eisen aan onszelf en aan elkaars competenties. Dankzij gezamenlijke projecten zijn we de afgelopen jaren goed op elkaar ingespeeld. We halen energie uit projecten in de haven en industrie.

Wij zijn van mening dat elk Symbioo-teamlid verantwoordelijk is voor het behalen van resultaten en bedrijfsdoelen. In onze organisatie bestaat niet zoiets als top-down management. We zijn allemaal professionals die verantwoordelijk zijn voor het beheer van ons eigen werk. Duidelijke communicatie en het leveren van resultaten zijn voor ons cruciaal. We moedigen elkaar aan en ondersteunen elkaar om de klus te klaren!

Neem contact op

Is dit jouw droombaan?

Neem contact met ons op om de volgende stap in je carrière te nemen.

Ons kantoor

Orteliuslaan 9, 3528 BA Utrecht
   +31 (0) 20 244 18 56
   hr@symbioo.com

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.